Традиционна рибена чорба

27/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо721
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 2 бр. глави от сом или др.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • корени магданоз - 2 бр.
  • яйце - 1 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • черен пипер - млян - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и морковите на дребно и ги задушаваме в олиото в дълбока тенджера. Прибавяме брашното и разбъркваме.

Наливаме 5-6 ч.ч. вода и добавяме рибените глави. Нарязваме корените магданоз на кръгчета и го сипваме в тенджерата.

Варим около 20 минути. Разбиваме яйцето и застройваме чорбата. Поръсваме с черен пипер, нарязан магданоз и добавяме лимоновия сок.

Отместваме от котлона и оставяме чорбата за 20 минути да престои. След това сервираме.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
27.71 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар