Традиционна рибена чорба

27/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 2 бр. глави от сом или др.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • корени магданоз - 2 бр.
  • яйце - 1 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • черен пипер - млян - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и морковите на дребно и ги задушаваме в олиото в дълбока тенджера. Прибавяме брашното и разбъркваме.

Наливаме 5-6 ч.ч. вода и добавяме рибените глави. Нарязваме корените магданоз на кръгчета и го сипваме в тенджерата.

Варим около 20 минути. Разбиваме яйцето и застройваме чорбата. Поръсваме с черен пипер, нарязан магданоз и добавяме лимоновия сок.

Отместваме от котлона и оставяме чорбата за 20 минути да престои. След това сервираме.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар