ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Пържени пилешки дробчета с лук и гъби

Пържени пилешки дробчета с лук и гъби

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2431k1k2183
Пържени пилешки дробчета с лук и гъби
Снимка: Геновева
1 / 2
25/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ех, тези пилешки дробчета - толкова са сочни и вкусни, че всеки ден може да хапваме от тях и няма да ни омръзнат"

Необходими Продукти

  • пиилешки дробчета - 500 г
  • лук - 4 глави големи
  • гъби - 250 г
  • бира - 80 мл
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • олио
  • подправка за пиле - на Маги
  • лимонов сок
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват и измиват. Накисваме ги във вода за 20 минути. След това ги заливаме с гореща вода и ги оставяме да поврят на котлона за 5 минути. Прецеждаме ги от водата, измиваме ги и ги оставяме хубаво да се оцедят.

През това време си белим и измиваме лука. Нарязваме го на едри полумесеци. Измиваме и почистваме и гъбите. Режем ги и тях на едро.

В дълбок тиган слагаме олио. След като се сгорещи олиото добавяме дробчетата. Запържваме ги, като разбъркваме периодично.

Добавяме бирата към тях и захлупваме с капак. След това добавяме гъбите, лука и соевия сос. Запържваме всичко, докато лукът и гъбите омекнат. Разбърквайте периодично. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, подправка за пиле и лимонов сок.

По желание може да сервирате с нарязан магданоз и да сипете в гювечета, за да стоят топли дробчетата. Да ви е сладко!

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: