Пълнени пиперки с лук

Димитрина КостоваДимитрина КостоваНовак
17/06/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 196
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиперки - 1 кг (10 - 15 бр.)
  • лук - 500 г
  • домати - 300 г
  • олио - към 100 мл
  • ориз - 30 г (3 с.л.)
  • захар - 5 г
  • брашно - 20 г (2 с.л.)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пиперките от семето и ги посолете. В 2/3 от мазнината задушете нарязания на гилийки лук заедно с 1-2 ситно нарязани домата, след което добавете ориза и захарта.

Напълнете пиперките с овкусената с подправки смес. Подредете чушките в тавичка, залейте ги със сока от останалите сварени и прецедени домати, поръсете с брашното и останалата мазнина, оцветена с червения пипер.

Изпечете пълнените чушки с лук в загряна умерена фурна.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар