Вита баница със сирене и масло

ГеновеваГеновеваЧирак65115195
21/08/2019
"Ние сме от онези хора, които взимат охлювчето точно в средата, защото знаем, че на витата баница то е най-вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо483
  • Преглеждания за месеца345
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа чукваме яйцата и ги разбиваме с вилица. Към тях добавяме кисело мляко и натрошеното сирене и объркваме яйчената смес, без да намачкваме прекалено сиренето.

Разтопяваме маслото на котлона. Намазняваме с помощта на четка тавата. Намазваме с масло първия лист от точените кори и разпределяме от плънката отгоре му.

Навиваме на руло по 2 листа и слагаме в тавата. След това намазняваме с четката следващия лист и слагаме пак от плънката и навиваме така, докато свършат листите и плънката.

С останалото масло (ако не ви е останало, разтопете допълнително) залейте витата баницата отгоре, като разнесете хубаво маслото с четката, така че да има навсякъде.

Поръсете със сусам и сложете да печете в загрята фурна до готовност. Когато баницата е опечена, я напръскайте с вода отгоре и я покрийте с кърпа отгоре. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар