Печени чушки с млечен сос

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
107
17
250
1
21/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат и се белят, без да им се махат дръжките. В дълбок тиган слагаме повечко олио да се сгорещи. Слагаме целите чушки да се запържат съвсем леко от двете страни.

След това добавяме 5 с.л. брашно и го запържваме и него. Добавяме студеното прясно мляко, като бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки брашното.

След като брашното се разтвори в млякото, захлупваме с капак и оставяме манджата да се сгъсти, като разбъркваме периодично, за да не загори млякото, ако се сгъсти прекалено добавете съвсем малко вода.

След като се сгъсти манджата, махаме от котлона и посоляваме. В метална купичка слагаме един пръст олио и слагаме да се сгорещи на котлона, след което към него добавяме червен пипер 1 ч.л. и разбъркваме с лъжица.

Изсипваме топлото олио при чушките с мляко и разбъркваме. Получава се чудесна лятна манджа, която да си хапвате в тези горещини. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар