Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч с месо и зеленчуци

Гювеч с месо и зеленчуци

Гювеч с месо и зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Всичко става толкова вкусно, че не можем да решим от кое да сложим по повече - от месото или от зеленчуците"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г
  • картофи - 700 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 4 - 5 бр. чорбаджийски
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1/2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/ 2 с.л.
  • сол
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се задушава в мазнината. След като се позапържи, се прибавят обелените и нарязани картофи.

Отгоре върху тях почистените и нарязани на по-дребно зеленчуци, като патладжанът след като се нареже на кубчета се слага в купа с подсолена вода, за да му се отнеме горчивият вкус.

Върху зеленчуците се посипва сол на вкус, червен пипер и брашно. В тенджерата се налива вода до нивото на продуктите, похлупва се и гювечът се оставя да се готви на тих огън, като от време на време се разбърква.

Когато е готов, се поръсва с пресен магданоз или други подправки по избор.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: