Tелешки мръвки с лук

19/08/2019
"Как преядохме ли - всичко започна, когато мама каза искате ли да опитате едно вкусно телешко ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг бонфиле
  • олио - 1 ч.л.
  • лук - 1 кг
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 4 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - млян - 1/4 ч.л.
  • магданоз - за поръсване, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и го запържваме с олиото в дълбока тенджера за 10 минути. Заливаме с топла вода, колкото да го покрие. Варим на тих огън 20 минути до омекване. Нарязваме лука на едро и го прибавяме при месото.

Обелваме и нарязваме доматите и сипваме и тях в тенджерата.

Слагаме солта, червения и черния пипер, разбъркваме и задушаваме ястието още около 30 минути, докато остане малко сос.

Сервираме в дълбока чиния, поръсено с нарязан пресен магданоз. По желание може да гарнираме нашето телешко задушено с картофено пюре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар