Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Класически пилаф

Класически пилаф

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Класически пилаф
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Проверена рецепта за класически пилаф, на която винаги може да разчитате"

Необходими продукти

  • ориз - 1 в.ч.
  • вода - 2 1/2 в.ч.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте ориза.

Преместете в удобен огнеупорен съд и залейте с необходимото количество вода (за идеално сварен ориз са необходими 2.5 в.ч. вода, но при нужда долейте още).

Смъкнете пилафа от котлона, сложете масло, бъркайте да се разтопи и да не се слепи и овкусете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: