Супа от тиквички и ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1405
07/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките, почистваме и белим. Нарязваме на малки кубчета. Лука, почистваме от люспите и наситняваме. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и прибавяме нарязаните тиквички и лук. Ръсваме черен пипер на вкус, къри на вкус и червен пипер (1/2 к.л.).

Задушаваме няколко минути, като разбъркваме. После наливаме топла вода (4-5 ч.ч. приблизително). Като заври супата, слагаме и измит ориз (3 с.л.). Натрошаваме кубче зеленчуков бульон и варим до готовност на всички продукти.

При необходимост по време на варене доливаме топла вода. Няколко минути, преди да отстраним супата от котлона, сгъстяваме с разтворено във вода оризово брашно (1 с.л.), ръсваме нарязани ситно свежи листа магданоз и целина и оставяме оризовата супа да къкри, без да слагаме капак, да не изкипи. Сервираме топла или охладена, подкиселена с оцет или сок от лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар