Печено свинско месо във фолио

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
691
2k
5k
364
4
07/08/2019
"Налейте си чаша вино, докато чакате перфектното свинско да се приготви във фурната "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 585
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме добре месото, след което в него с остър нож правим малки разрези и поставяме вътре парченцата чесън.

Самото парче осоляваме добре, натъркваме с черен пипер и със сушена мащерка. Поставяме свинското в подходящ съд и го заливаме със сместа, която предварително сме направили от виното и соевия сос. Покриваме месото с фолио и го оставяме на студено в хладилник за 2-3 часа, за да се маринова.

След като сее мариновали добре, го отцеждаме от марината и го поставяме върху алуминиево фолио.

Предварително отдолу и встрани поставяме нарязания едро лук. Завиваме месото, изсипваме малко водичка в съда и поставяме във фурната.

Към края на печенето развиваме фолиото и запичаме месото, докато хване приятна коричка, като от време на време го поливаме с марината.

Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
13.85 лв.
Виж ››

С алуминиевата тава с незалепващо покритие и готвенето, и чистенето са детска игра. Изключително удобна за готвене, с приятен червен цвят и практични размери. Алуминиевата тава може да реши всички проблеми в кухнята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар