Печено свинско месо във фолио

07/08/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваЕксперт455122096
"Налейте си чаша вино, докато чакате перфектното свинско да се приготви във фурната "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца180
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме добре месото, след което в него с остър нож правим малки разрези и поставяме вътре парченцата чесън.

Самото парче осоляваме добре, натъркваме с черен пипер и със сушена мащерка. Поставяме свинското в подходящ съд и го заливаме със сместа, която предварително сме направили от виното и соевия сос. Покриваме месото с фолио и го оставяме на студено в хладилник за 2-3 часа, за да се маринова.

След като сее мариновали добре, го отцеждаме от марината и го поставяме върху алуминиево фолио.

Предварително отдолу и встрани поставяме нарязания едро лук. Завиваме месото, изсипваме малко водичка в съда и поставяме във фурната.

Към края на печенето развиваме фолиото и запичаме месото, докато хване приятна коричка, като от време на време го поливаме с марината.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар