Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Пържени свински шишчета

Пържени свински шишчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пържени свински шишчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Когато не ви се опушва със скарата, вижте как да приготвите супер шишчета на тиган"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г бонфиле
  • лук - 2 глави
  • За марината
  • соев сос - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимони - 1/2 сок
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти, необходими за приготвяне на маринатата, разбъркайте и добавете 2 глави лук, които сте нарязали на по-едри парчета (които по-късно ще използвате за шишчетата).

Нарежете свинското месо на малки хапки (в случая аз използвах свинска плешка, но можете да използвате и друго месо).

Нарязаното месо разбъркайте в маринатата и оставете за престои за най-малко 30 минути.

Наредете месо, лук, месо (като може да добавите и други зеленчуци) и изпържете на тиган. В моя случай използвах грил тиган, който намазних леко с масло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: