ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък Хляб»Арабски питки на фурна

Арабски питки на фурна

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k7412
Арабски питки на фурна
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
04/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Вие първо се научете как се правят питките, оттам възможностите за гарниране и поднасяне са безкрайни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От дадените продукти омесете меко нелепнещо тесто, което оставете за 10-тина минутки да си отпочине.

Оформете топчета, всяка тежаща около 70 г, разточете на тънък кръг и изпечете в тава, върху която сте застлали хартия за печене.

Ако при разточване кръгът ви не се е получил, вземете една чиния и нарежете окръжност с нейната помощ.

Изпечете за кратко на 140-150 градуса, като трябва да го наблюдавате често.

При препичане, след като арабската питка изстине - ще бъдат твърди и чупливи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: