Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки с орехови ядки и стафиди

Палачинки с орехови ядки и стафиди

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Палачинки с орехови ядки и стафиди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 2 с.л.
  • газирана вода - 100 мл
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • прясно мляко - 150 г
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 4 пак.
  • орехи - 120 г смлени
  • лимони - кората от 1/2 лимон
  • стафиди - 2 с.л.
  • за заливката
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате продуктите за палачинките и ги разбивате до получаването на хомогенна смес. Изпържвате 12 палачинки и ги оставяте леко да се охладят.

За приготвянето на плънката трябва в подходящ дълбок съда да сварите млякото, в което сте разтворили захарта. Щом кипне добавяте стафидите, настърганата кора от лимон, ореховите ядки и ванилиите.

След охлаждане гарнирате 11 бр. палачинки с тази смес. Навивате ги на руло и ги нарязвате на цилиндрични парчета с дължина 3 сантиметра.

Намазнявате дъното на малка кръгла тава. Поставяте на дъното последната останала цяла палачинка и отгоре подреждате останалите парчета палачинки.

Приготвяте сос за заливка като отделите жълтъците и ги разбиете със 100 мл от прясното мляко. Останалите 400 мл прясно мляко се кипват с 50г от захарта, след което се прибавят към другото мляко и с получената смес се заливат палачинките.

Пече се на силна фурна до стягане на заливката. Малко преди изваждането се заливат с белтъчена заливка, която се получава от разбитите на сняг с останалата захар белтъци.

Пече се още 10-15 минути.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: