Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул със сметанов сос

Зелен фасул със сметанов сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Зелен фасул със сметанов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • зелен фасул - 800 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 50 г
  • брашно - 6 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сметана - 150 мл
  • захар
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения зеле фасул се нарязва на парчета с дължина - 2.5 см и се слага в подсолена вода да се свари.

Загрявате маслото и задушавате в него лука и чесъна, докато не станат прозрачни. Поръсвате с брашното, запържвате още 1-2 минути. Поръсвате с червен пипер и магданоз.

Разреждате брашненото запръжка с 200 мл студена вода. Когато брашното се разтвори добре слагате и сметаната.

Разбърквате до получаване на хомогенна смес, след което на тънка струйка я добавяте при сварения зелен фасул.

Добавете захар и оцет на вкус и варете още 4-5 минути. Същото ястие може да приготвите, като добавите и парченца запържени пилешки гърди.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това е пропагандна рецепта ! ?
13.10.2023 21:49