Eклери с жълт крем

02/08/2019
"Който прави еклери с жълт крем, само доброто ви мисли "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 362
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете прясното мляко на котлона на ниска степен и след като леко се е затоплило, добавете захарта. Бъркайте от време на време.

Разбийте жълтъците с брашното и царевичното нишесте и след като млякото е почти завряло, сипете сместа с жълтъците. За по-наситен цвят, може да увеличите жълтъците на 4 бр.

След като се сгъсти, смъкнете от котлона и оставете да изстине.

След като готовият крем за еклери е изстинал, сипете сметаната и бъркайте няколко минути, докато получите нов пухкав крем.

За парено тесто в подходящ съд сложете водата с олиото и оставете да заврат.

Добавете брашното на 1 път и бъркайте енергично. Ще се получи тесто, което ще се отлепя лесно от стените на съда.

Оставете го да изстине и добавете яйцата, едно по едно, като след всяко бъркате енергично.

Оформете еклери и изпечете за 15 минути на 210 градуса и още 10 минути на 150 градуса. Изключете фурната, но не отваряйте в първите 10 минути вратичката.

След като еклерите и кремът са изстинали, напълнете сладките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар