Начин на приготвяне
Поставете прясното мляко на котлона на ниска степен и след като леко се е затоплило, добавете захарта. Бъркайте от време на време.
Разбийте жълтъците с брашното и царевичното нишесте и след като млякото е почти завряло, сипете сместа с жълтъците. За по-наситен цвят, може да увеличите жълтъците на 4 бр.
След като се сгъсти, смъкнете от котлона и оставете да изстине.
След като готовият крем за еклери е изстинал, сипете сметаната и бъркайте няколко минути, докато получите нов пухкав крем.
За парено тесто в подходящ съд сложете водата с олиото и оставете да заврат.
Добавете брашното на 1 път и бъркайте енергично. Ще се получи тесто, което ще се отлепя лесно от стените на съда.
Оставете го да изстине и добавете яйцата, едно по едно, като след всяко бъркате енергично.
Оформете еклери и изпечете за 15 минути на 210 градуса и още 10 минути на 150 градуса. Изключете фурната, но не отваряйте в първите 10 минути вратичката.
След като еклерите и кремът са изстинали, напълнете сладките.