Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш маш на тиган по турски

Миш маш на тиган по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Миш маш на тиган по турски
Снимка: Йозлям Кадирова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Миш машът определено е сред най-вкусните аламинути - опитайте и този ароматен вариант по турски"

Необходими продукти

  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите нарежете на малки кубчета, като препоръчвам да обелите доматите, преди да ги нарежете.

Най-лесно домат се бели по следния начин: надраскайте едната част на домата и ги пуснете във вряща вода за няколко секунди. След това шокирайте със студена вода.

Чушките нарежете на малки кубчета.

В тиган загрейте олио и запържете чушките до омекване. Най-добре е да задушите с капак за няколко секунди, след което да добавите и нарязаните домати.

Отново задушете, докато доматите омекнат.

Разбийте яйцата със сол на вкус и сипете в тигана при непрекъснато бъркане за 10 секунди.

Когато яйцето побелее, ястието е готово и смъкнете миш маша от котлона.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: