Начин на приготвяне
Първо приготвяме крема от изброените продукти. Приготвяме го, като
в 1 ч.ч. мляко разтваряме нишесте. Останалото мляко слагаме на котлона и добавяме захарта, ванилията и маслото. След това отделяме жълтъците от белтъците.
Разбиваме жълтъците и добавяме на тънка струйка към млякото, след това бавно изсипваме към сместа нишестето, което предварително сме разтворили в студено мляко.
Бъркаме, докато се сгъсти. Разбиваме белтъците с 1 с.л. захар на сняг и бавно прибавяме към вече сваления от котлона крем. Разбъркваме до хомогенност. След като е готов, го оставяме да се охлади.
Изваждаме бутер тестото на стайна температура (да се отпусне, ако е замразено).
След това го разгъваме и нарязваме всеки лист на правоъгълници.
Като сме готови с рязането, взимаме тавичка с формички за мъфини и всяко едно парче го слагаме в дупчицата, и оформяме като кошничка.
След като сме готови, взимаме и надупчваме долната част на кошничката, за да не се надуе при печенето.
Пускаме фурната на 200 градуса и когато загрее, слагаме тестото, да го изпечем.
Изваждаме охладения крем и напълваме кошничките с него. Който желае да избегне приготовленията и охлаждането на крема, може да използва от готовия студен крем без печене.