Начин на приготвяне
Размразете готовото маслено тесто, нарежете по дължина от него ивички, широки около 1 см, и ги навийте на спирали.
Вземете малки кръгли формички за сладкиши и сложете във всяка от тях по една спирала, като съедините краищата им и ги притиснете по стените.
Загрейте 4 с.л. сметана с кристалната захар и настърганата лимонова кора и прибавете претритите през сито разбити жълтъци, като внимавате сместа да не заври.
Добавете останалата сметана, разбита с нишестето, бъркайте, докато кремът се сгъсти, и докато е още топъл, напълнете с него формичките.
Сложете кошничките да се пекат до златисто около 8 мин. в предварително загрята до 220 градуса фурна, след което ги охладете, извадете ги от формичките и ги поръсете с пудра захар.