Телешки пържоли с лучен сос

25/07/2019
"Може би тайната на перфектните телешки пържоли е в лучения сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно и се задушава в малко масло. Филиите се режат на малки кубчета, без коричката и също се запържват в малко масло до златистокафяво.

Слагат се при лука. Останалото масло, галетата, горчицата, солта и черния пипер се разбъркват до получаване на хомогенна смес.

Прибавят се към хляба и лука и отново всичко се разбърква. Пържолите се запържват за 3 минути от двете страни. Изваждат се от тигана и се поръсват със сол и черен пипер.

След като поизстинат, се намазват с лучената смес. Запичат се за 3 – 4 минути на грил, докато коричката потъмнее.

Междувременно към мазнината от пържолите се добавя бульона и се кипва. Пържолите се поднасят полети със соса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар