Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и настъргват на едро ренде. Посоляват се и се оставят да се отцедят за около час. След това ги изсипваме в дълбока купа и прибавяме яйцата, черен пипер, копър, пасиран чесън, 3 с.л. олио и брашното.
Объркваме сместа с лъжица, докато се смесят добре продуктите, след което изсипваме сместа върху хартия за печене, която сме намазнили предварително. Използвайте кръгла тава, за да може да се получи добре формата на пицата.
Печем, докато се получи хубава кафява коричка отгоре. След това настъргваме кашкавал отгоре, поръсваме с риган и босилек и редим доматите, чушките и лукът, всичките нарязани на колелца.
Връщаме обратно във фурната и дозапичаме, докато се разтопи кашкавалът, но не прекалено, защото ако доматите изгорят, вкусът никак няма да е приятен.
Накрая изваждаме от фурната и оставяме да се охлади, след което разрязваме зеленчуковата пица и хапваме. Да ви е сладко!