Зеленчукова пица

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
152
689
938
45
1
25/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и настъргват на едро ренде. Посоляват се и се оставят да се отцедят за около час. След това ги изсипваме в дълбока купа и прибавяме яйцата, черен пипер, копър, пасиран чесън, 3 с.л. олио и брашното.

Объркваме сместа с лъжица, докато се смесят добре продуктите, след което изсипваме сместа върху хартия за печене, която сме намазнили предварително. Използвайте кръгла тава, за да може да се получи добре формата на пицата.

Печем, докато се получи хубава кафява коричка отгоре. След това настъргваме кашкавал отгоре, поръсваме с риган и босилек и редим доматите, чушките и лукът, всичките нарязани на колелца.

Връщаме обратно във фурната и дозапичаме, докато се разтопи кашкавалът, но не прекалено, защото ако доматите изгорят, вкусът никак няма да е приятен.

Накрая изваждаме от фурната и оставяме да се охлади, след което разрязваме зеленчуковата пица и хапваме. Да ви е сладко!

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар