Сиропирани топчета (Гулаб джамун)

06/08/2019
"На някои диети просто не им е писано да проработят - Гулаб джамун "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо969
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.бяло
  • сухо мляко - 3 ч.ч., пълномаслено
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л. краве
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте млякото, брашното, бакпулвера и разтопеното масло, докато получите еднородна мека смес.

Oт нея направете малки топчета, които изпържете на бавен огън в загрятото олио.

Смесете захарта и водата и когато заврат, потопете в горещия сироп изпържените топчета и ги оставете да престоят така няколко минути.

Когато изстинат сиропираните топчета Гулаб джамун, са готови за сервиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар