Начин на приготвяне
Почистените от костите и нарязани на кубчета пушени гърди задушете в собствената им мазнина за около 5 мин. в тефлонов тиган.
Отделете зелевите листа, махнете твърдата част в основата им, като направите V-образен разрез, а праза нарежете по дължина на ивици, след което кипнете в подсолена вода зелевите листа за 5 мин., а праза – за около минута.
Отделете 8 здрави и големи зелеви листа, както и 8 здрави ивици от праза, останалото нарежете на ситно, смесете го с пушените гърди и настъргания кашкавал и го подправете със сол и черен пипер.
Разпределете плънката в целите зелеви листа, сгънете ги като триъгълник и ги завържете в основата с ивичка от праза.
Затоплете маслото в тенджера, прибавете сухия бульон и виното, разбъркайте добре соса и поставете внимателно в него зелевите кесийки.
Захлупете тенджерата и оставете зелевите сармички да къкрят на слаб огън около половин час.