Зелеви пликове с пушени гърди и кашкавал

30/07/2019
"Когато ви омръзне от сарми, минете на зелеви пликове - ще се влюбите в тях "
  • Приготвяне40 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пушени гърди - 200 г
  • прясно зеле - ½ глава
  • праз - 1 стрък
  • кашкавал - 200 г
  • телешки бульон - 1 с.л. сух
  • бяло вино - 100 мл
  • масло - 30 г, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от костите и нарязани на кубчета пушени гърди задушете в собствената им мазнина за около 5 мин. в тефлонов тиган.

Отделете зелевите листа, махнете твърдата част в основата им, като направите V-образен разрез, а праза нарежете по дължина на ивици, след което кипнете в подсолена вода зелевите листа за 5 мин., а праза – за около минута.

Отделете 8 здрави и големи зелеви листа, както и 8 здрави ивици от праза, останалото нарежете на ситно, смесете го с пушените гърди и настъргания кашкавал и го подправете със сол и черен пипер.

Разпределете плънката в целите зелеви листа, сгънете ги като триъгълник и ги завържете в основата с ивичка от праза.

Затоплете маслото в тенджера, прибавете сухия бульон и виното, разбъркайте добре соса и поставете внимателно в него зелевите кесийки.

Захлупете тенджерата и оставете ястието да къкри на слаб огън около половин час. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар