Кадаиф по софийски

30/07/2019
"Хайде сега всички заедно да опитаме от прословутия Софийски кадаиф, за който се носят кулинарни легенди "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кадаиф - 500 г
  • орехови ядки - 150 г
  • бадемови ядки - 50 г
  • сметана - 150 г
  • вода - 500 мл
  • масло - 250 г, краве
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете кадаифа в намаслена тава на пластове, като всеки наръсете със смлени орехови и бадемови ядки и разтопено масло и го сложете да се пече в слаба фурна, докато порозовее.

Изсипете захарта във врящата вода и варете 15 мин., след което махнете тенджерата от огъня, добавете ванилията и залейте с готовия захарен сироп охладения кадаиф.

Сервирайте кадаифа след 1 ден, украсен със сметана и топинг по избор. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар