Картофени пръстчета

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k447
Картофени пръстчета
30/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Една много по-вкусна и атрактивна алтернатива на пържените картофи или крокетите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, сваряват се и се намачкват. Прибавят се яйцето, брашното, грис и солта. Замесва се средно твърдо тесто, от което се правят пръстчета.

Пускат се в кипяща вода и се варят на умерен огън 3 – 4 минути. Галетата се запържва до златисто в маслото.

Картофените пръстчета се поставят в купа, посипват се с галета, съдът се покрива с капак и се раздрусва, докато пръстчетата се овалят от всички страни.

Поднасят се топли със сладко по избор или печено месо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: