Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава от Бела Църква

Баклава от Бела Църква

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k656
Баклава от Бела Църква
Снимка: Анонимен
1 / 2
07/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ясно е откъде взехме рецептата за баклавата, а сега да вземете да я опитат, че после да ни похвалите"

Необходими Продукти

  • точени кори - 1 пакет
  • кокосови стърготини - 200 г
  • смлени орехи - 200 г
  • стафиди - 200 г
  • газирана вода - 200 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - 300 мл
  • захар - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосовите стърготини, ореховите ядки и стафидите се смесват. Прибавят се бакпулверът, ванилията и газирана вода.

Точените кори се разделят по две, плънката се разпределя, разстила се върху тях и се навиват рула. Всяко руло се разрязва на три или четири парчета (като пурички) и се нареждат в намазнена тава.

Баклавата се залива с нагрятото до кипване олио. Пече се 20 – 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Приготвя се сироп от захарта, разтворена в 1 литър гореща вода и се оставя да се охлади. Топлата баклава се залива с изстиналия сироп. Оставя се да престои 2- 3 часа и се сервира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: