Подлютено телешко кюфте

08/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо33
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се мели 3 пъти и към него се добавя булгур, чили сосът, зехтинът, нарязаните на ситно чесън и лук, кимионът, сол и черен пипер.

Налива се по малко вода и кайма се меси поне 40 минути.

За да се съкрати тази процедура, сместа може отново да се мине през месомелачка. Оформят се 4 големи кюфтета като плескавици.

Пекат се от двете страни на скара с дървени въглища до готовност.

При сервиране чинията се аранжира с листа от зелена салата и върху всяко се поставя кюфте. Украсява се с четвъртинки лимон.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар