Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафели от нахут на фурна

Фалафели от нахут на фурна

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Фалафели от нахут на фурна
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • нахут - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се сварява, а ако е от консерва - препоръчвам накисването му за едно денонощие в студена вода.

Нахутът се пасира с пасатор или чопър, но не на пюре, а да си остане по-едричък.

Към нея смесете останалите продукти (без олиото) и оформете топченца/кюфтенца с желаната от вас големина.

Наредете ги върху тава с хартия за печене, залейте ги с олио (но не обилно) и оставете да престоят в хладилник за 30 минути.

Изпечете на 180 градуса до готовност всички фалафели.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: