Мераклийски телешки кюфтенца

10/08/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете телешка кайма, ситно нарязания магданоз, счукания чесън и яйцата, наръсете със сол и черен пипер на вкус и месете сместа, докато стане хомогенна.

С мокри ръце оформете топчета, колкото за пинг-понг, оставете ги да отлежат на студено място около час, след което ги оваляйте в брашното и ги изпържете в сгорещеното олио.

Задушете обеления и нарязан на филийки лук в същата мазнина, в която сте пържили кюфтетата, като задължително го посолете, защото по-лесно ще се задуши, а и ще стане по-вкусен.

Нанесете го равномерно в тавичка, наредете отгоре кюфтенцата, залейте ги с доматен сок, посолете леко, поръсете с черен пипер и запечете ястието за 20-25 мин. в умерена фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар