Телешка чорба с кисело зеле

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
158
10/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се поставя в тенджера под налягане. Залива се с литър и половина студена вода и се посолява.

Лукът, морковът и целината се нарязват на дребно и заедно с дафиновите листа се добавят към месото. Тенджерата се затваря и се вари под налягане 30 минути.

Свареното месо, заедно със зеленчуците и бульона, се прехвърля в обикновена тенджера. Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, сипва се при месото и всичко ври още 10 минути. Ако е необходимо, се посолява.

Олиото за запръжката се загрява в дълбок тиган, ръси се брашното и се запържва до златисто, като се бърка. Подправя се с наситнения чесън, червения пипер и вегета. Доливат се 500 мл гореща вода и се разбърква.

Телешкото месо се изваждат от тенджерата, реже се на ситно и се връща обратно. Запръжката се сипва в тенджерата, разбърква се, чорбата ври още 3-4 минути и е готова за сервиране.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар