Телешка чорба с кисело зеле

10/08/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се поставя в тенджера под налягане. Залива се с литър и половина студена вода и се посолява.

Лукът, морковът и целината се нарязват на дребно и заедно с дафиновите листа се добавят към месото. Тенджерата се затваря и се вари под налягане 30 минути.

Свареното месо, заедно със зеленчуците и бульона, се прехвърля в обикновена тенджера. Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, сипва се при месото и всичко ври още 10 минути. Ако е необходимо, се посолява.

Олиото за запръжката се загрява в дълбок тиган, ръси се брашното и се запържва до златисто, като се бърка. Подправя се с наситнения чесън, червения пипер и вегета. Доливат се 500 мл гореща вода и се разбърква.

Телешкото месо се изваждат от тенджерата, реже се на ситно и се връща обратно. Запръжката се сипва в тенджерата, разбърква се, чорбата ври още 3-4 минути и е готова за сервиране. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар