Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба с магданоз

Печена риба с магданоз

Печена риба с магданоз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Връзка магданоз - това е всичко, от което се нуждаете, за да получите вкусна печена риба"

Необходими продукти

  • риба - 800 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • лимони - ½ бр. сока
  • домати - 2 бр.
  • сухар - 1 с.л. натрошен или галета
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • масло - 50 г краве
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете с масло една тавичка, поръсете дъното ѝ с изчистения, измит и ситно накълцан магданоз и отгоре поставете рибата, нарязана на парчета или цяла, ако е по-дребна.

Прибавете виното, прясно изцедения лимонов сок, солта, червения пипер, доматите и маслото на малки парченца и печете ястието в гореща фурна около 15 мин.

Преди да поднесете печената риба, добавете в соса ѝ натрошения сухар и малко от ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: