Начин на приготвяне
За рецептата риба с магданоз използвайте риба по избор.
Налимът се почиства от перките, главите, хрилете и вътрешностите и се нарязва на порции. Парчетата риба се поръсват със сол и черен пипер, след което се запържват за кратко в загрятото олио. Изваждат се и се прибират на топло.
В мазнината от пържената риба се запържват ситна нарязаните лук и целина. Когато омекнат, се поръсват с предварително запеченото брашно. Постепенно наливаме гореща вода или рибен бульон до получаването на умерено гъст сос. Сосът се овкусява със сол и черен пипер. Добавя се полуизпърженият налим и се оставя да поври 7-8 минути на тих огън.
Слага се ситно нарязания магданоз и се оставя да поври още няколко минути на тих огън. Ястието с риба се сваля от котлона и се застройва с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и лимоновия сок.
Чудесна риба със сос.