Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Най-вкусната мусака с тиквички

Най-вкусната мусака с тиквички

Най-вкусната мусака с тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Ако има състезание за вкусни мусаки, тази определено ще е сред фаворитите"

Необходими продукти

  • кайма - 300 г
  • тиквички - 1 кг
  • зелен лук - 3 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • брашно - 1 с.л. препечено
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 1 ч.ч. или 1 с.л. доматено пюре
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и заедно с каймата го задушете в 1 с.л. олио, овкусете със сол, червен и черен пипер и добавете накълцаните магданоз и копър.

В захлупен съд задушете с останалото олио остърганите и нарязани на малки кубчета тиквички и когато омекнат напълно, ги изсипете при каймата.

Разбъркайте добре, налейте доматения сок, изсипете сместа в тавичка и печете в умерена фурна, докато ястието остане само на мазнина.

Залейте мусаката с разбитите с млякото и брашното яйца и я печете още 10-15 мин.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: