Най-вкусната мусака с тиквички

19/07/2019
"Ако има състезание за вкусни мусаки, тази определено ще е сред фаворитите "
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 485
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и заедно с каймата го задушете в 1 с.л. олио, овкусете със сол, червен и черен пипер и добавете накълцаните магданоз и копър.

В захлупен съд задушете с останалото олио остърганите и нарязани на малки кубчета тиквички и когато омекнат напълно, ги изсипете при каймата.

Разбъркайте добре, налейте доматения сок, изсипете сместа в тавичка и печете в умерена фурна, докато ястието остане само на мазнина.

Залейте мусаката с разбитите с млякото и брашното яйца и я печете още 10-15 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар