Свински кебап във винен сос

19/07/2019
"И да си сипете повечко от соса, че ще ви се иска и залче хляб да топнете в него "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 143
  • Преглеждания за месеца1165
  • Преглеждания за седмицата281
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • лук - 2 глави, по желание
  • магданоз - ½ връзка
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително задушете лука в мазнината и го отстранете.

Измийте месото от свински бут, нарежете го на малки парчета, запържете ги в дълбок съд, след което ги залейте с виното и ги задушете за няколко минути.

Добавете гореща вода (два – три пръста над месото), лука, черен пипер, сол и ситно нарязания магданоз и варете кебапа под капак на умерен огън, докато остане с малко сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар