Пиле с грах и гъби

ЗорицаЗорицаЕнтусиаст6991741
21/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива хубаво със студена вода, почиства се, ако има останали перушинки, и се натрива със сол, черен пипер, кимион, червен пипер и стрита ронена чубрица.

Лукът и чесънът се почистват, нарязват на едро и се запържват в тиган с олиото. Към тях се добавят наситнените един - два моркови, целите или разполовени печурки (според размера им) и след няколко минути - се добавя и зеления млечен грах.

Поръсва се с 2 - 3 щипки чубрица, сол, кимион, черен пипер и се налива малко гореща вода или бульон (1 ч.ч.), накрая се добавя и доматеното пюре.

Пилето се слага в намаслен глинен гювеч и около него се изсипват зеленчуците от тигана. Полива се с малко олио върху пилето.

Пече се около 1 час на умерена температура (180 - 200 градуса) в долната част на фурната.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар