Икономично пиле с грах

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Икономично пиле с грах
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • грах - 200 г с моркови микс
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • риган
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета с малко сол, изваждат се и кожата се сваля. Месото се накъсва на порции.

В тенджера се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук да омекне. Прибавя се червен пипер, разбърква се за кратко и наливаме гореща вода.

Връща се месото в манджата и разбъркваме да се смесят продуктите. Овкусява се със сол, черен пипер и риган.

Варим нашата пилешка яхния на умерен огън до готовност.

Накрая, ако има нужда, се сгъстява с брашнена кашичка и след като поври 2-3 минути, пилешкото с грах се сваля от огъня.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: