Начин на приготвяне
Гъбите се измиват и внимателно се отстраняват пънчетата им, така че да не се наруши цялостта на шапчиците, защото ще ни трябват цели, за пълнене.
Самите пънчета се нарязват на ситно заедно със обелените скилидки чесън.
Шапките на гъбите се нареждат в предварително намаслена с масло тавичка, на дъното на която сме изсипали предварително бялото вино, поръсват се с малко сол, черен пипер, сушен копър и се пълнят с наситнените скилидки чесън и нарязаните гъбени пънчета.
Върху всяка печурка се слага масло и отново се посолява със сол и черен пипер. Накрая на дъното на тавичката се изсипва и бялото вино.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса на средна решетка и включен вентилатор до получаването на приятен златисто-кафяв цвят - не повече от 15 -20 минути.
Сервираме нашите пълнени гъби в порционни чинии, залети с отделилия се в тавичката сос.
Добър апетит!