Вита баница с праз и извара

18/07/2019
"Истинска класика в кухнята - любимата на няколко поколение баница с праз и извара "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо222
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница - ½ опаковка
  • праз - 4 - 5 стръка
  • извара - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в олио и малко подсолена вода нарязания на тънки резенчета праз, докато омекне, след което го отцедете и го разбъркайте с разбитите яйца, изварата и черния пипер.

Намажете корите с олио, слепете ги две по две, сложете им от плънката и ги навийте на руло.

Наредете ги в кръг в намазнена тава, наръсете ги отгоре с малко олио и печете празеника в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 мин.

Сервирайте го, докато е още топъл, с чаша зелев сок или айран.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар