Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Емпанади»Хрупкави десертни емпанади

Хрупкави десертни емпанади

Хрупкави десертни емпанади2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не ни казвайте, че не знаете, че има и десертни емпанади - ама не само ги има, а и са супер вкусни"

Необходими продукти

  • брашно - 700 г
  • масло - 250 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • газирана вода - 200 мл
  • захар - за овалване, по желание
  • мармалад - за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта. Маслото се нарязва и се добавя към брашното, поръсва се захарта. Замесва се тесто, като постепенно се добавя газирана вода, докато тестото спре да лепне по пръстите.

Тестото се разточва на тънка кора и от нея се изрязват кръгчета с диаметър 7-8 см. В средата на кръгчетата се слага по лъжичка сладко или мармалад. След това емпанадите се прегъват на две и краищата се прищипват.

Пекат се около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. По желание веднага след изваждане от фурната се овалват в захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: