Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол със сирене

Карфиол със сирене

Карфиол със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • зеле - 2 кг цветно
  • масло - 100 г прясно
  • сирене - 150 г (или 100 г кашкавал)
  • магданоз - ½ връзка
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито цветно зеле/карфиол/ се накъсва на клончета и се вари в посолена вода, докато омекне.

Може да се свари на цели глави и след това да се нареже.

Отцежда се от водата, полива се с горещото разтопено масло и се поръсва с настърганото сирене или кашкавал.

Гарнира се с клонка от магданоза и се поднася.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: