Пържени тиквички в бира

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9233k7k3k6
Пържени тиквички в бира
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
21/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичката, обелваме и нарязваме по дължина.

Пожелание може да я нарежем и през средата, ако съда, в който пържим, е по малък.

Готовите нарязани тиквички поръсваме със сол и оставяме настрана за около 15 мин.

Подсушаваме с домакинска хартия.

Изсипваме бирата в купа и към нея добавяме брашно и солта. Разбъркваме добре сместа.

Получава се гъста каша. Поставяме тигана на котлона и в него изсипваме олиото, колкото да покрие самото дъно.

Потапяме тиквичката в кашата и поставяме в загрятото олио. Изчакваме да се запържи и обръщаме от другата страна.

Поднасяме пожелание с кисело мляко.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: