Шпиковано телешко с ябълки

14/08/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г, бонфиле
  • ябълки - 2 бр.
  • лимони - ½ бр. сока
  • лимонова кора - 2 ч.л. настъргана
  • брашно - 1 с.л.
  • червено вино - 120 мл, сухо
  • олио - 5 с.л.
  • индийско орехче - ½ ч.л. настъргано
  • канела - ½ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите ябълки разрежете на четвъртинки, почистете ги и всяко парченце разрежете отново на четири, сложете ги в чиния, полейте ги с лимоновия сок, поръсете ги с лимоновата кора и ги оставете да отлежат 10 мин.

Измийте телешкото месо, подсушете го с домакинска хартия, натрийте го с индийското орехче, черен пипер и сол, направете дълбоки разрези в него и го шпиковайте с ябълките.

Поставете го в тава, поръсете го с канелата, полейте го с 3 с.л. олио и го сложете в загрята до 175 градуса фурна да се пече 40 мин.

Извадете месото, поръсете го с брашното и останалото олио и го печете още 15 мин.

Налейте червено вино в тавата, намалете фурната до 150 градуса и печете ястието още 10 мин.

Нарежете печеното телешко на филийки, разпределете го в чинии и го сервирайте, докато е още горещо. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар