Начин на приготвяне
Налейте млякото в тенджера, нагрейте го до 36-38 градуса, натрошете в него маята, прибавете захарта, разбъркайте добре, похлупете го и го оставете на топло за 7-8 мин.
Разтопете маргарина, охладете го, но без да застине, добавете го заедно с пресятото брашно, яйцето и солта към млечната смес и разбъркайте всичко.
Замесете тесто, покрийте го и го оставете да втасва 30 мин., докато увеличи обема си двойно.
След това омесете втасалото тесто още веднъж, разточете го на посипана с брашно повърхност, сложете го в намаслена кръгла тава и го заравнете.
Пригответе трохите, като с миксер разбиете пресятото брашно, разтопения на слаб огън маргарин, ваниловата и кристалната захар и солта, докато се отделят частичките.
Половината от тях разпределете равномерно върху тестото, отгоре наредете на равен пласт измитите и отцедени от водата боровинки (или боровинково сладко) и ги посипете с останалите трохи.
Сложете сладкиша да се пече 25 мин. в предварително загрята до 200 градуса фурна и след като изстине, го поръсете с пудрата захар или кокосови стърготини.