Начин на приготвяне
Загрейте силно маслото, запържете в него ситно нарязания лук, докато стане прозрачен, сипете брашното и доматеното пюре и пържете 1-2 мин., като бъркате непрекъснато.
Разредете с бульона, поръсете с лютия пипер, черния пипер, захарта и сол на вкус и варете 10-12 мин. при непрекъснато бъркане, прибавете сметаната и отново разбъркайте соса.
Смелете полусвареното предварително месо с месомелачка, прибавете напоения в млякото хляб, 25 г масло, ситно накълцания магданоз и яйцето и поръсете със сол и черен пипер.
От омесената добре кайма оформете кюфтенца, потопете ги от всички страни в галетата и ги изпържете в останалото сгорещено масло.
Сервирайте готовите пилешки кюфтета с резенчета лимон и гарнитура от подходящи за сезона зеленчуци, а соса поднесете отделно в каничка.