Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с винен сос по италиански

Телешко с винен сос по италиански

Телешко с винен сос по италиански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 4 парчета по 150 г бонфиле
  • домати - 500 г
  • моркови - 200 г
  • целина - 3 стръка без листата
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 8 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • кора - от ½ лимон
  • черни маслини - 10 - 12 бр. без костилки
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • червено вино - 150 мл
  • месен бульон - 150 мл от кубче
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте парчетата телешко месо, подсушете ги, поръсете ги със сол и черен пипер, оваляйте ги в брашно и ги изпържете от всички страни в сгорещеното олио.

Прибавете наситнените стръкове целина и обелените и нарязани на кубчета моркови, лук и половината скилидки чесън и задушете всичко под капак за 5-6 мин.

Налейте бульона и виното и след като сместа кипне, добавете маслините и обелените, разрязани на 8 парченца и почистени от семената домати, похлупете съда и оставете ястието да къкри на тих огън 2 часа.

Изсипете готовото ястие в съд за сервиране и го наръсете със смесените ситно нарязани магданоз и 4 скилидки чесън и настърганата лимонова кора.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: