Пирог с праскови

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
14/08/2019
"Вълшебен аромат изпълва цялата кухня и как иначе, когато във фурната се пече пирог с праскови "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 375 г
  • праскови - 2 големи
  • конфитюр - 6 с.л. от праскови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете размразеното тесто върху леко набрашнена повърхност, изрежете от получената кора кръг с диаметър 23 см, сложете го в тава и с четчица леко навлажнете краищата му с вода.

Разточете отново изрезките от бутер тесто, отрежете от кората ленти, широки 1 см, и внимателно притиснете една от тях по края на кръга, като добре я оформите с пръсти.

Продължете по същия начин с останалите ленти, докато станат около 6 пласта.

Разстелете върху тестото 2/3 от разтопения конфитюр, отгоре наредете нарязаните на много тънки филийки обелени и почистени от костилките праскови, като ги застъпвате, и ги намажете с останалия конфитюр.

Сложете пирога да се пече 20 мин. в загрята на 180 градуса фурна. Поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и го сервирайте, преди да е изстинал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар