Менудо - шкембе по мексиканси

15/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шкембе - 200 г агнешко
  • джолан - 1 бр. агнешки
  • царевично - 100 мл олио
  • прясно мляко - 500 мл
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се попарва с вряща вода за 2 – 3 минути и веднага се остъргва с остър нож от вътрешната страна. Реже се на парчета и се слага в тенджера с вода.

Джоланът се измива и се добавя към шкембето. Вари, като се добавя вода постоянно.

Сварените шкембе и джолан се изваждат от тенджерата и се накълцват на парчета.

Бульонът се посолява и ври още 15 минути, като към него се прибавят червен и черен пипер, прясното мляко и мазнината.

При поднасянето в чиниите се слага от накълцаното шкембе и се залива с горещия бульон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар